Investeren in dividendaandelen kan een geweldige manier zijn om in de loop van de tijd vermogen op te bouwen. Bedrijven die dividend uitkeren, hebben doorgaans een winstgevende geschiedenis gehad en hebben de tand des tijds doorstaan ​​tijdens recessies en rampen zoals een pandemie.

 

Target (NYSE: TGT) en Coca-Cola (NYSE: KO) zijn twee van deze vertrouwde bedrijven. Iedereen heeft een duurzaam bedrijf opgebouwd dat decennialang zal overleven en bloeien. Bovendien maken ze genoeg winst om iets terug te geven aan de aandeelhouders. En tijdens de volgende beurscrash kunt u die trefzekere dividendaandelen kopen tegen een veel lagere prijs dan ze nu zijn. Koers NYSE is geopend.

 

 

Twee mensen glimlachen en drinken frisdrank.

Coca-Cola wordt verhandeld tegen een koers/winstverhouding van 32. Bron afbeelding: Getty Images.

 

doel

Target is een van de meest stabiele winstgevende bedrijven van vandaag. Gedurende het afgelopen decennium bleef de operationele winstmarge van Target in het bereik van 5,5% tot 7,6%. Dit is een wenselijk kenmerk bij het zoeken naar dividendaandelen, omdat het de mogelijkheid biedt om royale dividenden uit te keren.

 

De verkoop is gestegen sinds het begin van de pandemie en het ziet er niet naar uit dat consumenten klaar zullen zijn om hun uitgaven aan Target terug te trekken. Het bedrijf heeft verstandige investeringen gedaan om zich aan te passen aan de manier waarop consumenten tegenwoordig winkelen. Target biedt nu een premium digitale winkelervaring, van de website tot meerdere uitvoeringsopties voor klanten, waaronder ophalen in de winkel, levering aan uw auto op een Target-parkeerplaats, levering op dezelfde dag en standaardleveranciers.

 

Het scharnierpunt is een verder bewijs van het vermogen van Target om met zijn tijd mee te gaan en winst en dividenden aan aandeelhouders te blijven leveren. Van 2011 tot 2021 verhoogde Target zelfs zijn kwartaaldividend van $ 0,25 per aandeel naar zijn slotdividend van $ 0,90 per aandeel.

 

Cokes

Al generaties lang verwent Coca-Cola klanten met heerlijke drankjes. De langdurige relatie met consumenten maakt het voor concurrenten moeilijk om binnen te dringen in hun bedrijf. De verkoop van Coca-Cola daalde tijdens de pandemie. Het genereert een groot deel van zijn omzet in out-of-home-kanalen zoals restaurants, die dramatisch hebben geleden onder thuisbestellingen. Naarmate de economieën heropenen, zal dat deel van zijn activiteiten waarschijnlijk herstellen.

 

 

Hoewel de operationele winstmarge van Coca-Cola de afgelopen tien jaar meer schommelde dan die van Target, is deze ook veel hoger. Coca-Cola had de afgelopen 10 jaar zelfs een gemiddelde operationele winstmarge van 23,6%. Dat is indrukwekkend als je bedenkt dat mensen hun inname van suikerhoudende dranken hebben verminderd. Toch vond Coca-Cola een manier om de winst vast te houden. Met een combinatie van stijgende prijzen, krimpende portiegroottes en verbeterde productiviteit, heeft het de hefboom om deze marges in de loop van de tijd te behouden.

 

In 2011 betaalde Coke een voor de splitsing gecorrigeerd kwartaaldividend van $ 0,235. In 2021 bedroeg het dividend per aandeel $ 0,42 per kwartaal. Belangrijk is dat de hoge winstmarge Coke niet alleen in staat zou kunnen stellen om dividend te blijven betalen, maar mogelijk ook de dividendbetaling zou kunnen blijven verhogen. visit aandelen.nl voor meer informatie.

 

Zoek naar betrouwbare dividenden

Target en Coca-Cola zijn bewezen winnaars met solide vooruitzichten. Tijdens de volgende beurscrash, ervan uitgaande dat hun aandelenkoersen met de markt meevallen, kunnen deze twee uitstekende bedrijven tegen relatief goedkope prijzen worden gekocht. Daarnaast wordt iedereen eerlijk gewaardeerd op basis van de historische koers-winstverhouding en koersvrije kasstroomverhouding (zie grafiek).

 

Beleggers moeten deze twee op hun lijst zetten en klaar zijn om te kopen tijdens een crash.

 

10 aandelen die we leuker vinden dan Coca-Cola

Wanneer ons bekroonde team van analisten een aandelentip heeft, kan het de moeite waard zijn om naar te luisteren. Hun nieuwsbrief, Motley Fool Stock Advisor, die al meer dan tien jaar wordt gepubliceerd, heeft de markt immers verdrievoudigd.*

 

Ze hebben zojuist onthuld wat volgens hen de tien beste aandelen zijn die beleggers op dit moment kunnen kopen … en Coca-Cola was daar niet een van! Dat klopt – ze denken dat deze 10 aandelen nog betere koopjes zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *